Skip to content
2.7.2020

Ylöjärven yhdistys adoptoi muinaiskohteen

Yhdistys adoptoi virallisesti 24.6.2020 Monumentin Ylöjärven Soppeenmäestä. Kyseessä on Soppeenmäen harjun laella ja koillisrinteellä sijaitsevia ensimmäisen maailmansodan aikaisia puolustusvarustuksia, joiden pituus on noin 200 metriä. Kyseisiä Soppeenmäen juoksuhautoja alettiin museoviraston mukaan rakentaa marraskuussa 1916 Tampereen suojaksi. Rakennelmat kuuluivat juoksuhauta- ja tukikohtavyöhykkeeseen ja alueella käytiinkin lyhyt taistelu maaliskuussa 1918. Monumentti sijaitsee Ylöjärven Vesitornin sekä Mastontien välimaastossa, joten esimerkiksi Vesitornilta matka kohteeseen ei ole pitkä.

Tällä hetkellä opasteita ei vielä ole, eikä myöskään kylttiä, josta muinaisjäännöksen voisi tunnistaa. Aluksi on tarkoitus kunnostaa kohde eli vesakkoa ja muuta aluskasvillisuutta karsitaan juoksuhaudoista ja niiden välittömästä läheisyydestä. Lisäksi alue siistitään roskista, joita puolustusvarustuksiin on mahdollisesti vuosien saatossa päätynyt. Syksyn ja loppuvuoden 2020 aikana koitetaan saada kohteesta kertova infotaulu kohteen välittömään läheisyyteen.

 

 

 

 

 

 

Lisää aiheesta mm. https://pirkanviesti.fi/ylojarven-reservinaliupseerit-adoptoi-monumentin/?fbclid=IwAR2-Zp6pEKQoNzFXW0wAi4rJ3CxHwFpJZzghA0ZI2fnO2stuuueOAqXBD3w